Palvelut

Sellon apteekki palvelee monin tavoin

Reseptien suoratoimitus

Palvelemme apteekkimme reseptiasiakkaita suoratoimituspisteissä, jolloin sama farmaseutti vastaa lääkemääräyksen toimituksesta alusta loppuun asti. Henkilökuntaamme sitoo salassapitovelvollisuus, joten kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Apteekissamme on käytössä vuoronumerojärjestelmä reseptilääkkeitä noudettaessa. Apteekistamme voidaan toimittaa kaikkialta Suomesta kirjoitettuja sähköisiä lääkemääräyksiä.

Osoitteesta www.kanta.fi voit tarkastella omia sähköisiä reseptitietojasi ja tarvittaessa tulostaa yhteenvedon e-resepteistäsi.

Reseptien uusiminen

Voitte jättää reseptinne uusittavaksi apteekkiimme. Reseptien puhelinuusinnasta ja eReseptien uusintapyynnön välittämisestä terveydenhuollon toimintayksikölle perimme 2 euron palvelumaksun. Maksu on lääkekohtainen ja se peritään uusintapyyntöä jätettäessä. Terveydenhuollon toimintayksikkö, jolle pyyntö on toimitettu, vastaa reseptin uusimisesta.

Lääkehakupalvelu

Lääkehaun avulla asiakas voi hakea lähimmän apteekin, jossa tarvittavaa lääkettä on juuri nyt saatavilla. Lääkehaku helpottaa lääkkeiden löytämistä erityisesti saatavuushäiriötilanteessa. Lääkehaku löytyy Apteekki.fi -sivuston etusivulta. Hakua voi käyttää tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tiedot haetaan lääkevalmisteen nimellä. Siirry lääkehakupalveluun tästä: laakehaku.fi

Lääkevaihto

Reseptilääke voidaan halutessanne vaihtaa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu Fimean vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri ole kieltänyt vaihtoa.

Yhteensopivuuden tarkistus

Joillakin lääkkeillä voi olla yhteisvaikutuksia keskenään. Ongelmia voi syntyä myös reseptilääkkeen ja ilman reseptiä saatavan lääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä. Keskittämällä lääkeostoksenne Sellon apteekkiin varmistatte lääkkeiden turvallisen yhteiskäytön.

Kelan kattokorvaus

Jos kalenterivuoden aikana ostamienne reseptilääkkeiden omavastuuosuuksien yhteissumma ylittää Kelan määrittämän vuotuisen kattosumman (579,78 eur vuonna 2021, 592,16 eur vuonna 2022), korvaa Kela tämän jälkeen hankkimienne lääkkeiden kustannukset kokonaan 2,50 euron lääkekohtaisen omavastuun jälkeen.

Valmistettavat Lääkkeet

Apteekki teettää sopimusvalmistuksena esimerkiksi annosjauheet, lääkevoiteet ja liuokset, joita ei muuten ole saatavina. Valmistettavaa lääkettä noudettaessa on hyvä varautua 3-4 päivän toimitusaikaan.

Palveluvalinta

Palveluvalinnassamme on laaja ja monipuolinen valikoima itsehoitolääkkeitä ja ei-lääkkeellisiä tuotteita. Asiantuntevat ja ystävälliset farmaseuttimme auttavat ja neuvovat asiakkaitamme. Palveluksessanne on lisäksi kosmetologeja.

Bonuskortti

Apteekkimme asiakkaat saavat jokaisesta 17 euron normaalihintaisesta itsehoitotuotteiden kertaostoksesta leiman bonuskorttiin. Kun leimoja on kertynyt 6 kappaletta, asiakas saa seuraavista itsehoitotuotteiden kertaostoksistaan 8,50 euron alennuksen. Täyteen leimattu bonuskortti on voimassa 1 vuoden ensimmäisestä leimasta. Etu ei koske lääkkeeksi rekisteröityjä tuotteita.

Käyttämättömien lääkkeiden palauttaminen apteekkiin

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.
Tarkempi ohje lääkejätteiden kierrätykseen löydät tästä.

Terveydeksi!-lehti

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton julkaisema ilmainen asiakaslehti, Lehdessä on luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkien palveluista. Lehti on ilmainen ja sen voi hakea meiltä. Lehteä voi myös selailla internetissä osoitteessa www.digipaper.fi/terveydeksi/.